Advertentie
sociaal / Nieuws

Bezuiniging jeugdzorg van tafel

De Hervormingsagenda Jeugd blijft overeind.

ANP
16 mei 2024
gesprek jeugdzorg
Shutterstock

FNV Jeugdzorg zegt ‘opgelucht’ te zijn dat de geplande extra bezuiniging van 500 miljoen euro op de jeugdzorg van tafel is. De plannen van het beoogde nieuwe kabinet bieden volgens de bond echter verder ‘te weinig concrete oplossingen voor de problemen waarmee de jeugdzorg te kampen heeft’.

Unitmanager Bedrijfsvoering en Financiën

Stroomopwaarts via Galan Groep
Unitmanager Bedrijfsvoering en Financiën

Teamleider Vergunningen en Bijzondere Wetten

JS Consultancy
Teamleider Vergunningen en Bijzondere Wetten

Ze spreekt van ‘vage beloftes en abstracte plannen’ die ‘onvoldoende hoop’ geven. ‘Bovendien blijft de onzalige hervormingsagenda, inclusief een besparing van 1,1 miljard euro, gewoon overeind.’

Fouten uit het verleden

Maar volgens Maaike van der Aar, bestuurder FNV Jeugdzorg, is het schrappen van de bezuinigingen van een half miljard euro wel ‘een belangrijke stap voorwaarts’. Verder ontbreekt het echter aan ‘snelle en concrete oplossingen, en het gebrek aan centrale regie dreigt te leiden tot een herhaling van fouten uit het verleden’.

Onduidelijk

De gepresenteerde plannen richten zich volgens FNV Jeugdzorg voornamelijk op de gezondheidszorg ‘met weinig aandacht voor welzijn, waaronder jeugdzorg’. En hoewel het ‘positief’ is dat er aandacht wordt besteed aan arbeidsvoorwaarden ‘blijft de concrete invulling van deze beloften onduidelijk’.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielco Wiersma
Alsof de FNV daar enige invloed op heeft gehad.......
Advertentie