Advertentie
sociaal / Nieuws

Richtlijn huishoudelijke hulp Lingewaard blijkt onrechtmatig

De gemeenteraad wil van de wethouder weten welke inwoners de afgelopen jaren de dupe zijn geworden.

20 november 2022
huishoudelijke hulp
Shutterstock

De richtlijn voor huishoudelijke hulp van Lingewaard is onrechtmatig verklaard door de Commissie van Advies voor de Bezwaarschriften. Dit betekent dat mogelijk honderden inwoners de afgelopen jaren te weinig uren hulp hebben ontvangen.

Bezwaar

Dit meldt De Gelderlander. Een 80-jarige inwoner van de gemeente Lingewaard maakte bezwaar omdat zij door de gemeente 2 uren huishoudelijke hulp per week kreeg toegekend, in plaats van 2,5. De Commissie van Advies voor de Bezwaarschriften gaf de vrouw onlangs gelijk en verklaarde de richtlijn Hulp bij het Huishouden van Lingewaard onrechtmatig.

Fout

Lingewaard erkent de fout. De gemeente hanteert de strenge richtlijn al sinds 2012. Dit betekent dat honderden inwoners jarenlang mogelijk te weinig uren huishoudelijke hulp hebben ontvangen.

Opheldering

Meerdere partijen in de gemeenteraad willen nu opheldering van wethouder Aart Slob (Wmo, CDA). Zij willen onder meer dat wordt uitgezocht welke inwoners de afgelopen jaren de dupe zijn geworden van de strenge richtlijn.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Marjon Stellingwerf
Jammer dat BB dit artikel klakkeloos overneemt van de Gelderlander. De Lingewaardse richtlijn uit 2012 is vermoedelijk niet helemaal tot stand gekomen volgens de eisen die de CRvB hier sinds 2016 aan stelt. De gemeente heeft dat erkend toen het bezwaar binnenkwam. De bezwarencommissie heeft dit overgenomen. Dat wil niet zeggen dat de richtlijn te streng is en/of dat inwoners gedupeerd zijn.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie