Advertentie
sociaal / Nieuws

Amsterdam gaat in hoger beroep over opvang

De uitspraak van de ECSR was op 10 november 2014. Amsterdam startte de bed-bad- en broodregeling een ruime maand later, op 15 december. Het college van de hoofdstad vindt niet dat de regeling nu ook geldt voor de periode vóór 15 december. Daarom wil Amsterdam in hoger beroep een uitspraak van de rechter.

24 juni 2015

Amsterdam gaat in beroep tegen de uitspraak die de rechtbank begin mei deed over de opvang van uitgeprocedeerden. Dat maakte de gemeente dinsdag bekend.

Sobere basisvoorziening

De Amsterdamse rechtbank oordeelde vorige maand dat alle uitgeprocedeerde vluchtelingen recht hebben op een sobere basisvoorziening, ook wel de bed-bad-en broodregeling genoemd. Amsterdam is het daarmee eens, maar tekent toch beroep aan. Het college is het namelijk niet eens met de rechter dat het recht op sobere opvang met terugwerkende kracht tot vóór de uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) geldt. Verder vindt de gemeente Amsterdam dat uitspraak van de rechtbank niet in lijn is met het oordeel van de Centrale Raad van Beroep.

Uitspraak 

De uitspraak van de ECSR was op 10 november 2014. Amsterdam startte de bed-bad- en broodregeling een ruime maand later, op 15 december. Het college van de hoofdstad vindt niet dat de regeling nu ook geldt voor de periode vóór 15 december. Daarom wil Amsterdam in hoger beroep een uitspraak van de rechter. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie