Woningcorporatie Midden-Limburg ontvangt een lening van 170 miljoen euro om meer woningaanbod voor middeninkomens te creëren. Het geld wordt verstrekt door Rabobank en BNG Bank.
170 miljoen voor ontwikkeling Limburgse middenhuur
Woningcorporatie Midden-Limburg ontvangt een lening van 170 miljoen euro om meer woningaanbod voor middeninkomens te creëren. Het geld…
Weinig aanbod
Volgens BNG Bank laten grotere institutionele beleggers en ontwikkelaars dit type woningen doorgaans links liggen. Daardoor is er ook in Limburg weinig aanbod. Huishoudens met een middeninkomen zijn echter juist naar dit type woning op zoek. Ze hebben vaak een te hoog inkomen om voor sociale huur in aanmerking te komen en verdienen te weinig om zich met succes op de kopersmarkt te begeven. Als gevolg daarvan is de vraag naar middenhuur veel groter dan het aantal beschikbare woningen.
Meer doorstroming
Een aanzienlijke categorie huurders die nu nog in een sociale huurwoning woont, zou op grond van het gestegen inkomen makkelijk in middenhuur terecht moeten kunnen. Voor deze groep resteren nu maar twee opties: blijven zitten in de sociale huurwoning of verhuizen naar elders. Het bouwen van extra middenhuur draagt daarmee bij aan de leefbaarheid van de regio Limburg, stellen de twee geldschietende banken, en leidt tot met meer ruimte voor doorstroming op de huurdersmarkt. Ook ontstaan zo meer gemengde wijken en wooncomplexen.
Maandelijkse huurprijs
Met de lening van 170 miljoen euro wil Wonen Limburg de middeninkomens in Limburg voorzien van passend aanbod. De maandelijkse huurprijs van de woningen komt te liggen tussen de 710 en 1.000 euro.
Reacties: 1
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Driemaal een motie afgewezen in de Raad van Roermond, omdat er geen behoefte aan middeldure of sociale huurwoningen zou zijn. Een woonwensenonderzoek zou anders uitwijzen. De wethouder “ik kan niet sturen”??? Dit drijft kwetsbare mensen of huurders /starters naar studio’s van creatieve huisjesmelkers, weliswaar naar de Binnenstad waar ze wel willen wonen, maar waar de huidige Bunnenstadbewoners klagen over ‘overlast’. Waar worden deze woningen gebouwd?