Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Wethouder twittert voor dijk op weerkaart RTL

Wethouder Jan Franx is een twitteractie begonnen om de dijk tussen zijn stad Enkhuizen en Lelystad op de weerkaart van RTL Nieuws te laten zetten. Dat de Houtribdijk niet ingetekend staat op de kaart die de omroep gebruikt, is de wethouder een doorn in het oog.

18 november 2010

Promotiecampagne
De twitteractie maakt deel uit van een grotere promotiecampagne rond de dijk, die de gemeente Enkhuizen  onlangs is gestart. ‘Wat mij vooral verbaast is dat zoveel mensen de Houtribdijk niet weten te vinden. We hebben toch allemaal topografie op school gehad?’, stelt Franx. ‘Het is hoog tijd dat de dijk bekender wordt onder het grote publiek’.

Verbinding
De Houtribdijk speelt belangrijke rol bij de verbinding tussen Noord-Holland en het midden van Nederland. Franx: ‘Iedereen heeft de mond vol van het vele verkeer rondom Amsterdam. De dijk kan er juist voor zorgen dat daar minder auto’s rijden. En met de aanleg van de nieuwe N23 in 2012, die Alkmaar en Zwolle met elkaar moet verbinden, wordt de Houtribdijk straks nog belangrijker’. 

Keer terug!
De oproep aan RTL om de dijk op de kaart te plaatsen is voor Franx slechts een begin. De wethouder wil ook SBS erop aanspreken. ‘Soms hebben ze de dijk wel op de weerkaart, de andere keer niet’. TomTom, het bedrijf dat navigatiesystemen ontwikkelt, maakt het volgens Franx nóg bonter’: ‘Als je met de auto halverwege de Houtribdrijk bent, roept het systeem ‘keer terug!’. Dat lijkt toch nergens naar? Ik ben echt van plan dit aan te kaarten’.

RTL
Onno Posthuma van RTL Nederland zegt dat de omroep niet van plan is om de weerkaart aan te passen. ‘Het gaat hier om een weerkaart, geen wegenkaart. De Deltawerken staan bijvoorbeeld ook niet aangegeven’. De afsluitdijk staat volgens Posthuma wél weer op de kaart, omdat deze niet alleen een weg is, maar ook een monument.

Don Quichot
Voor wethouder Franx zit zijn promotiecampagne er echter nog niet op. Hij wil ook een fotowedstrijd uitschrijven, en een blog of een website beginnen, met als titel ‘vrienden voor de dijk’. Franx: ‘Ze noemen me niet voor niets de Don Quichot van de Houtribdijk’.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

M. de Jong / juridisch beleidsmedewerker
De wethouder hanteert een verkeerde naam voor de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. De dijk heet officieel Markerwaarddijk.
Anne Gutman / niet werkend
Ik dacht dat wethouders wel wat beters te doen hadden of hebben. Volgens mij moet de wethouder ook te rade gaan bij Flevoland. Deze hebben er ook zeggenschap over, of niet soms.
Ruud Mank / Beleidsmedewerker
Volgens mij wil hij zichzelf op de kaart zetten...........
Advertentie