Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap AGV moet nog 653 miljoen innen

Sommige adressen krijgen binnenkort aanslagen voor meerdere jaren van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht dat dit 'heel vervelend' noemt.

Waterschap AGV ANP-435443636
− ANP/Hollandse Hoogte/Kim van Dam

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht moet nog 653 miljoen euro aan achterstallige belasting innen bij de 1,4 miljoen inwoners van hun werkgebied. Dat komt door ict-problemen die ervoor hebben gezorgd dat het schap jaren achterloopt met het versturen van de aanslagen. Sommige adressen zullen binnenkort aanslagen voor meerdere jaren krijgen, wat het schap 'heel vervelend' noemt.

Niet alle aanslagen verstuurd

Amstel, Gooi en Vecht werkt in Noord-Holland rond Amsterdam, een deel van Utrecht en een klein stuk van Zuid-Holland. Het is een van de grootste waterschappen van Nederland. Het computersysteem bij de uitvoeringsorganisatie van het waterschap is in 2021 vernieuwd, maar deze vernieuwing liep flinke vertraging op. Daardoor zijn vanaf 2021 lang niet alle aanslagen verstuurd.

Begin 2025 weer 'bij'

Volgens het waterschap zijn alle aanslagen uit 2021 nu wel verstuurd en het grootste deel van de aanslagen over 2022 is ook de deur uit. Deze maand start het schap met de verzending van de aanslagen over 2023. Pas na de zomer komen de aanslagen over dit jaar aan de beurt. 'We verwachten dat we begin 2025 weer helemaal bij zijn', zegt een woordvoerster. Amstel, Gooi en Vecht vraagt mensen die meer aanslagen in één jaar tijd niet kunnen betalen om zich zo snel mogelijk te melden. 'We zitten klaar om mee te denken over een regeling.'

Amstel, Gooi en Vecht heeft door de inningsproblemen geld moeten lenen. De aanslag voor 2024 zal in het gebied uiteenlopen van 436 tot 506 euro.

Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos

De grote vraag is of dit financiële probleem van meer dan een half miljard niet leidt tot groot achterstallig onderhoud van hun werkzaamheden, dat in 1960 mede een complete overstroming van Tuindorp Oostzaan tot gevolg had. zie: https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/stukken/rampen/overstroming/

Op 5 februari 2024, 12:47
Hielco Wiersma

Hoe was in deze jaren eigenlijk de dekking van deze achterlopende inkomsten geregeld? Werd er in die periode soms geld geleend tot 653 miljoen euro? En zo ja, tegen welke rente?

Op 5 februari 2024, 17:07

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

ad comes here

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in