Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Uitstel fusie waterschappen na onenigheid

Komt het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle of in Meppel? Die vraag drijft een wig tussen de twee waterschappen. Een fusie is daarom uitgesteld.

04 juli 2015

Een besluit over een fusie tussen twee Drentse en Overijsselse waterschappen is uitgesteld vanwege onvrede bij Statenleden in Drenthe. Provinciale Staten in Drenthe wilden woensdag geen besluit nemen omdat er banen naar Zwolle zouden gaan.

Werkgelegenheid

Waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland willen per 1 januari 2016 fuseren tot Drents Overijsselse Delta. Het hoofdkantoor moet in Zwolle komen. Meppel, waar nu het hoofdkantoor van Reest en Wieden zit, wordt door dit banenverlies hard geraakt terwijl de werkgelegenheid in Drenthe al onder druk staat, zeggen Statenleden.

7,9 miljoen

In Overijssel werd mokkend gereageerd op het besluit uit het noorden. 'De houding van Drenthe kost ons een miljoen euro', reageerde de VVD Overijssel. 'Bovendien zijn het de waterschappen die beslissen over de vestigingsplaats, niet de provinciale staten.' De besturen van de waterschappen besluiten donderdag over het beschikbaar stellen van 7,9 miljoen euro voor de aankoop van het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle. Onduidelijk is of deze beslissing ook wordt uitgesteld. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

doeterniettoe / -
Typisch: alleen aan het geld denken.

En vervolgens stelt diezelfde politieke partij dat de politiek er niet over gaat.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie