ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Gratis webinar: Circulair inkopen en bouwen

Lees meer over het webinar en kijk het terug.

22 februari 2022
Circulair inkopen en bouwen

Op 17 maart 2022 om 13.00 uur organiseerde Schulinck Opleidingen het gratis webinar Circulair inkopen en bouwen. Het webinar werd verzorgd door ir. B. van de Westerlo.

Bekijk het webinar terug via deze link

Het kabinet schetst in het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ een ambitieus eerste doel: 50% minder verbruik van primaire grondstoffen in 2030. Uiteindelijk staat dit programma voor het ombouwen van onze huidige economie, naar een duurzaam gedreven en volledig circulaire economie in 2050.

Er wordt momenteel op grote schaal gebouwd en verbouwd. Onderzoek laat zien dat nu slechts 9,1% van de grondstoffen die we jaarlijks delven wordt gerecycled. De rest wordt verbrand, eindigt op de vuilnisbelt of wordt zwerfvuil. De bebouwde omgeving heeft een  grote footprint, met 42,5 miljard ton van de 84,4 miljard ton in totaal. 67% van de broeikasgassen hebben een directe relatie met materiaalmanagement.

In een kosteloos, driekwartier durend, webinar gaat Bas van de Westerlo in op de laatste ontwikkelingen rondom circulair inkopen en bouwen. U krijgt inspiratie en concrete handvatten hoe u circulariteit kunt meenemen in uw dagelijkse werkzaamheden.

Bekijk het webinar terug via deze link

Ir. B. van de Westerlo

Het webinar wordt verzorgd door Bas van de Westerlo. Bas is een ervaren professional met meer dan 13 jaar ervaring in het toepassen van circulaire uitgangspunten in de bebouwde omgeving en aanbestedingen. Met zijn innovatie en pragmatische karakter, in combinatie met zijn gedrevenheid bouwt hij samen aan een circulair & gezond morgen.

Meer informatie over circulair inkopen en bouwen?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Naast dit webinar kunt u ook deze eendaagse opleiding Circulair inkopen en bouwen volgen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.