Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Zuid-Holland geeft 4,6 miljoen voor saneren Broekpolder

Een deel van Broekpolder is in de jaren vijftig van de vorige eeuw opgehoogd met vervuild havenslib.

ANP
13 september 2023
Broekpolder in Vlaardingen
Broekpolder in Vlaardingen

De provincie Zuid-Holland geeft de gemeente Vlaardingen een subsidie van 4,6 miljoen euro voor de sanering en herinrichting van het meest vervuilde deel van de Broekpolder. Het project kost in totaal 6,6 miljoen euro, meldt de gemeente Vlaardingen.

Afdekken

Staatsbosbeheer, het Hoogheemraadschap Delfland en de gemeente betalen samen de resterende 2 miljoen euro. Het project omvat zowel het afdekken van de vervuilde grond als het opnieuw inrichten van het gebied met groen, water en paden.

Havenslib

Een deel van Broekpolder is in de jaren vijftig van de vorige eeuw opgehoogd met vervuild havenslib. De provincie Zuid-Holland oordeelde al in 2011 dat de grond van de Broekpolder zo vervuild is, dat het niet wenselijk is dat die aan de oppervlakte blijft liggen. Als grondeigenaren zijn de gemeente Vlaardingen en Staatsbosbeheer verantwoordelijk voor het afdekken van de grond. Verschillende delen van de Broekpolder zijn al gesaneerd om de aanleg van een mountainbikeparcours mogelijk te maken en een terrein beschikbaar te kunnen stellen voor de scouting, zegt een gemeentewoordvoerster.

Grondbeheerplan

De komende jaren staat de sanering van het meest vervuilde deel van de Broekpolder op de agenda. Het gaat om het gedeelte dat loopt van een hondenlosloopgebied en het gebied ten noorden hiervan tot aan een golfbaan. Voor de minder vervuilde gebieden wordt een grondbeheerplan gemaakt.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie