Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeenten bevingsregio in beroep tegen Wiebes

De elf gemeenten in het Groningse aardbevingsgebied gaan in beroep tegen het gasbesluit van minister Wiebes (Economische Zaken, VVD) om komend jaar 19,4 miljard kuub gas te winnen in het Groningenveld. Ze sluiten zich daarbij aan bij de provincie Groningen. 

18 december 2018

Raad van State

De provincie maakte vorige week bekend in beroep te gaan bij de Raad van State. Volgens RTV Noord hebben de bevingsgemeenten zich nu bij de provincie aangesloten. 

Afbouwen

Het besluit om 19,4 miljard kuub te winnen past in de plannen van het kabinet om de gaswinning uiteindelijk geheel af te bouwen. De gaswinning zal uiterlijk per oktober 2022 naar verwachting dalen tot onder het niveau van 12 miljard kuub. Vanaf 2022 zal er nog maar 7,5 miljard kubieke meter worden gewonnen. In de jaren daarna zal de winning worden verlaagd naar nul. 

Bevingen

Maar volgens de provincie en gemeenten zijn de getallen voor volgend jaar nog veel te hoog. Ze vrezen voor meer aardbevingen door de gaswinning, en vinden dat de minister zich niet houdt aan de afspraken over de versterkingsopgave van de woningen en de schadevergoeding van bewoners . 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie