Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeente beslist over bewoning vakantiehuisje

Minitser Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wil dat gemeenten zelf beslissen of vakantiehuisjes tijdelijk of permanent bewoond mogen wonen.

27 januari 2012

Of iemand permanent in een vakantiehuisje mag wonen, wil het kabinet overlaten aan gemeenten. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft hiervoor gepleit, omdat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft toegezegd dat lokale overheden zullen handelen in de geest van eerdere plannen om mensen te ontzien die voor 1 november 2003 al in een recreatiewoning woonden.

Niet gelukkig
Ingewijden hebben vrijdag na berichtgeving van RTL Nieuws en De Telegraaf bevestigd dat het kabinet in de ministerraad de permanente bewoning van vakantiehuisjes bespreekt. Schultz heeft eerder al aangegeven niet helemaal gelukkig te zijn met de eerdere plannen voor een wettelijke regeling. Het huidige kabinet wil juist meer overlaten aan gemeenten zelf.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

HM / secretaris
Gezien de landelijke problematiek met het permanent bewonen van recreatiewoningen lijkt het er op dat gemeenten niet tot een fatsoenlijk beleid te kunnen komen. Door jaren voor zich uit te schuiven worden bewoners plots na 35 jaar gedoogbeleid geconfronteerd met een handhavingsbeleid. Ik stel voor dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en in het licht van de ideeën binnen de Europese Unie op dit onderwerp permanente bewoning landelijk toe staat.

Dit om te voorkomen dat mensen en gezinnen met een hypotheek op hun recreatiewoning gewoon op straat worden gezet door falend beleid van gemeenten zoals in Zevenaar. Zie ook www.verenigingveiligwonenzevenaar.nl
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie