ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Kostenverhaal onder de Omgevingswet. Casus De Munterij

Kostenverhaal onder de Omgevingswet. Casus De Munterij

16 november 2021
Cursus.png

Een samenwerking tussen het Ministerie van BZK en Metafoor.

Voor specialisten in gebiedsontwikkeling op zoek naar inzichten in de financiële en juridische aspecten van kostenverhaal en financiele bijdragen onder de Omgevingswet.

Per 1 juli 2022 (invoeringsdatum Omgevingswet) geldt een nieuw kader voor het kostenverhaal en voor het in rekening brengen van financiële bijdrage. Hiertoe heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK), in samenwerking met Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling, voor de praktijk de Handreiking Kostenverhaal uitgebracht.

 

De Handreiking Kostenverhaal bevat een praktijkgerichte bijlage waar aan de hand van een casus (de Munterij) rekenvoorbeelden zijn opgenomen. Deze bijlage bevat ook voorbeelden van kostenverhaalsregels zoals deze in een omgevingsplan voor een kostenverhaalgebied opgenomen kunnen worden. Deze regels zijn voorzien van voorbeeldtoelichtingen. De docenten (Metafoor) van de cursus zijn nauw betrokken geweest bij het opstellen van de praktijkgerichte bijlage en geven u in deze cursus extra toelichting, verdieping en gelegenheid tot verdiepende vragen aangaande het kostenverhaal en financiële bijdragen onder de Ow. Hierbij wordt tevens ingegaan op de mogelijke strategische overwegingen voor de praktijk.

 

Afbeelding

(Klik op de afbeelding voor een groter formaat)

 

Docenten

Evert Jan van Baardewijk, Juridisch adviseur

Remco den Boeft, Planeconoom

Michiel de Haan, Planeconoom/Juridisch adviseur

Erik Linssen, Planeconoom

 

De kosten bedragen € 599,- per deelnemer, iedere volgende deelnemer van dezelfde organisatie € 499,-.

Inhouse organiseren? Neem contact met ons op.


Aanmelden

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.
info@metafoor.nl 036 – 53 00 211

 

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.