of 58952 LinkedIn

Wim Kuijken vertrekt als deltacommissaris

Wim Kuijken (66) stopt per 1 november met zijn werk als deltacommissaris, zo maakt hij in het FD bekend. Hij gaat per die datum met pensioen. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.

Wim Kuijken (66) stopt per november met zijn werk als deltacommissaris, zo maakt hij in het FD bekend. Hij gaat per die datum met pensioen. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. 

Klimaatbestendig

Kuijken was sinds 2010 als ambtelijk regisseur werkzaam om Nederland klimaatbestendig te maken. Vorig jaar september presenteerde hij het Deltaplan 2018, waarin werd vastgelegd dat elke gemeente uiterlijk in 2019 een stresstest op het gebied van klimaatbestendigheid moet hebben ontwikkeld. Een lokale klimaatregisseur zou daarin het voortouw moeten nemen.

 

Haast geboden

In het FD constateert Kuijken nu dat meer haast geboden is. ‘Ik zie veel actieve wethouders met ideeën om de stad te vergroenen en waterpartijen aan te leggen om regen vast te houden en verkoeling te bieden, maar met het oog op de leefbaarheid zou ik graag zien dat iedereen een tandje bijzet.’

 

Opvolging nog onbekend

Kuiken werkte drie dagen per week als deltacommissaris. Zijn andere functies (onder meer voorzitter van de raad van commissarissen van DNB en voorzitter van de raad van toezicht bij het Kadaster) houdt hij aan. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) buigt zich over Kuijkens opvolging.    

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door W. Jonkers (Senior beleidsmedewerker) op
Ik verbaas mij ten hoogste als ik reacties lees van bestuurders die niet weten dat er een Deltacommissaris is. Onder welke steen leven deze en hoe staat het met de dossierkennis. Ontkennen van urgentie rond klimaat is een grote dwaling die ons miljarden gaat kosten.
Door p op
@H de Graaf
Je kan niet elke commissaris kennen ;)

Maar ben wel nieuwsgierig over welke overhaaste maatregelen je het nu hebt. We zijn namelijk erg langzaam om de tering naar de nering te zetten, behalve dan wat betreft overstromingsrisico's dat snappen we nadat we door scha en schande wijs zijn geworden de afgelopen 800 jaar... (hoewel als de klimaatveranderign in dit tempo door gaat we beter als nog kunnen gaan verhuizen)
Door H de Graaf (Gemeenteraadslid) op
Beste Johan, Dat van de splinter en de balk ontgaat mij.
Ik denk niet dat er veel raadsleden zijn die van het bestaan van de Deltacommissaris afwisten, laat staan iets van zijn werk hebben gezien. Dat u dit schertsend een volwassen reactie noemt laat ik graag voor uw rekening. In zijn algemeen denk ik dat de de maatregelen die overhaast gaan worden genomen onder de noemer "klimaat" ons in de komende jaren miljarden over de balk gegooide Euro's gaan kosten.
Door Johan (mee-lezer) op
Wat een volwassen reactie van het geachte raadslid !

Uw reactie geldt hetzelfde voor het gemiddelde raadslid mijnheer De Graaf. Wel de splinter in het oog van de ander zien, maar blind zijn voor de eigen balk..........
Door H de Graaf (Gemeenteraadslid) op
Nooit geweten dat we een Deltacommissaris hadden. Ik ga hem waarschijnlijk niet missen.
Door p op
@Piet
Verhuiswagen is op langere termijn goedkoper...
Door Piet van Noort (@pietjepier) (kustcriticus ) op
Dat Wim Kuijken nu concludeert dat er haast geboden is vindt ik zwak. Hij verlaat het zinkende schip als eerste maar houdt wel zijn goedbetaalde bijbaantjes aan. We hopen dat hij voor hij vertrekt zijn bureaula , waarin o.a. de Haaksezeedijk, de zand sturende Golfdempers en sluizen voor de Nieuwe Waterweg al jaren stoffig liggen te worden, opruimt en afhandeld.
Door John Steegh (ex-voorzitter Water Natuurlijk) op
we hebben 8 jaar een gedegen, krachtige en nuchtere Deltacommissaris gehad. Vaak op zoek naar het gemeenschappelijke, gelukkig minder de risicomijdende ambtenaar die het had kunnen worden. Geen 'waterman' uit ervaring is hij dat op zijn manier wel geworden. Dank voor alle inspanningen, benieuwd of de minister een net zo aan de weg timmerende opvolger weet te vinden. Weten we het op het Deltacongres van november?