of 60831 LinkedIn

Waterschap waarschuwt voor lage put Rijnenburg

De polder Rijnenburg is niet de meest voor de hand liggende plek om woningen te bouwen. Dat zegt het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Bij een dijkdoorbraak langs de Lek of Hollandse IJssel kan de diepe polder vol water lopen.

De Utrechtse polder Rijnenburg is niet de meest voor de hand liggende plek om woningen te bouwen. Dat zegt het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Bij een dijkdoorbraak langs de Lek of Hollandse IJssel kan de diepe polder vol water lopen.

Brief

Daarvoor waarschuwt het bestuur van het hoogheemraadschap in een brief aan minister Stientje van Veldhoven. Als er woningen in de polder worden gebouwd, dan kunnen ze het beste op de hoge delen staan. Ook moet er bij de aanleg van de benodigde infrastructuur rekening worden gehouden met hoge waterstanden. De polder ligt op 0,5 tot 2,5 meter onder NAP, en de lagere delen zouden volgens het hoogheemraadschap beter geschikt zijn voor waterberging.

 

Windmolens

De brief komt op een belangrijk moment: minister Van Veldhoven gaat de komende tijd in gesprek met de gemeente Utrecht over het plannen van woningen in de polder. De stad heeft een nijpend tekort aan woningen, maar heeft woningbouw in Rijnenburg afgewezen: de polder moet de komende jaren eerst dienst gaan doen als energiewingebied, door de bouw van windturbines en zonneparken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk Daalder op
De woningbouw plannen in Rijsenburg zijn een poging van tegenstanders van duurzaam, om windmolens te blokkeren in de polder
Door Ron (adviseur) op
Dat het niet verstandig is om in putten te bouwen zou iedereen op z'n minst kunnen begrijpen, dus een goed punt van het Hoogheemraadschap. Des te merkwaardiger is het dat de hele Haarlemmermeer nu volgebouwd lijkt te worden met woningen die tot ruim zo'n 4,0m beneden NAP komen te liggen en al liggen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners