Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Te weinig budget voor kabinetsplannen windenergie

Uit een ING-rapport blijkt dat er te weinig investeringen zijn voor de doelstellingen van het kabinet wat betreft windenergie.

09 november 2012

De nieuwe doelstelling voor windenergie van het kabinet-Rutte II is niet realistisch zonder een forse verhoging van de investeringen. Om de doelstelling voor windenergie te halen, is circa 13 tot 15 miljard euro aan investeringen in windmolens nodig tot 2020. Dat blijkt uit berekeningen van het economische bureau van ING, die vrijdag bekend werden.

Uitbreiding tot stilstand
Het nieuwe kabinet heeft het doel voor hernieuwbare energie verhoogd van 14 procent naar 16 procent in 2020. Windenergie is belangrijk voor het halen van deze doelstelling. ING wijst erop dat de uitbreiding van het windmolenpark in Nederland sinds 2009 bijna tot stilstand is gekomen.
 
Nieuwe financieringsbronnen

Het aandeel hernieuwbare energie steeg vorig jaar naar 4,2 procent van het totaal. Het jaar daarvoor was dat nog 3,8 procent. Een belangrijke voorwaarde voor de beoogde uitbreiding van het aantal windmolens is dat er nieuwe financieringsbronnen worden aangeboord, bijvoorbeeld bij pensioenfondsen of verzekeraars. ,,De bankensector kan namelijk niet alleen in de omvangrijke financieringsvraag voorzien'', aldus ING.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
ING preekt voor eigen parochie. Windenergie is nooit rendabel geweest en de molens kunnen niet draaien zonder subsidie. Bovendien maken ze lawaai, verstoren ze het zicht en veroorzaken ze slagschaduw. Misschien kunnen ze bij ING eerst eens gaan rekenen, wat de leegstand van al hun kantoren kost. In Apeldoorn staat het ING pand al zeker 6 jaar leeg. Overigens wordt in deze lege panden nog steeds energie verbruikt. Lekker duurzaam zijn jullie ING ....
Advertentie