of 59250 LinkedIn

Provincie Gelderland wil e-scooter subsidiëren

De provincie Gelderland wil het gebruik van elektrische scooters gaan subsidiëren, zowel voor bedrijven als particulieren.
Reageer
De provincie Gelderland overweegt de aanschaf van elektrische scooters te subsidiëren. Volgens woordvoerder Michel Hulsink van de provincie neemt het college van Gedeputeerde Staten hierover volgende week een beslissing.

Voorbarig
Speculeren over de hoogte van de subsidiebedragen wil Hulsink niet, omdat ‘er nog van alles kan veranderen’ in het besluit. Een bericht van Omroep Gelderland dat het subsidiebedrag 3000 euro per e-scooter bedraagt, met een maximum van 45 duizend euro per aanvrager, wil Hulsink niet bevestigen. ‘Dat is echt zeer voorbarig.’

Traditionele scooter
Het Amsterdamse stadsdeel West stelt vanaf 4 augustus 2011 een subsidie beschikbaar voor de aanschaf van elektrische scooters door horecaondernemers met bezorgdienst. Zij kunnen een subsidie aanvragen van 50 procent van de meerkosten ten opzichte van een traditionele scooter, met een maximum van € 1.500,-- per scooter. Op deze manier wil het stadsdeel de luchtkwaliteit verbeteren en de geluidsoverlast terugdringen. De subsidieregeling loopt tot eind 2011. Het stadsdeel stuurt horecaondernemers met bezorgdienst een brief om hen op de hoogte te brengen van de subsidieregeling.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.