Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Opmars der exoten

Er moet maar eens stevig worden opgetreden tegen al die exoten in de stad. Want de populatie aan natuurlijke inwoners komt zo behoorlijk onder druk te staan.

11 mei 2012

Vindt GroenLinks in Rotterdam. En laten we er geen doekjes om winden, we noemen ze gewoon bij naam: het gaat om de halsbandparkieten, de grote-alexanderparkieten, de huiskraaien en niet te vergeten de soepganzen.

De parkieten hebben het voorzien op de natuurlijke nestplekken van onze lokale boomklever, die zijn thuisbasis heeft op de oostelijke zandgronden van Nederland. En de soepganzen vallen bewoners lastig, met agressief gedrag en geluidsoverlast. Om nog maar te zwijgen van hun intimiderend gedrag ten opzichte van de inheemse knobbelzwaan.

Als het aan de Rotterdamse fractie van GroenLinks ligt, wordt een aantal maatregelen genomen om de opmars van exotische vogels in de stad te stoppen. In een notitie over stadsvogels heeft GroenLinks enkele voorstellen gepresenteerd over de aanpak van een aantal exotische vogelsoorten en verwilderde gedomesticeerde vogels.

GroenLinks stelt in totaal 45 vogelvriendelijke maatregelen voor, zoals verkooppunten voor nestkasten, natuurlijke oevers en voorlichting over vogelvriendelijk tuinieren en nestruimte voor vogels. GroenLinks wil dat de populatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Als de groep kraaien zich sterk vermeerdert of zich uitbreidt naar andere gebieden dan Hoek van Holland, neemt de gemeente direct maatregelen om een verdere opmars te stuiten.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie