of 59903 LinkedIn

Kanshebbers beste binnenstad bekend

De binnenstad van Breda.
De binnenstad van Breda.

Arnhem, Breda, Enschede, Den Haag en Nijmegen maken kans op de titel ‘Beste Grote Binnenstad’ voor de periode 2017-2019. Bij de middelgrote gemeenten werden Almere, Den Helder, Hoofddorp, Roosendaal en Purmerend genomineerd.

Doorgelicht

Dat werd bekendgemaakt op de vastgoedbeurs Provada. Op 23 november maakt de vakjury (achttien professionals uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en cultuur) openbaar wie de winnaars zijn. Alle gemeenten zijn doorgelicht op het gebied van retail, cultuur, veiligheid, horeca, duurzaamheid, bereikbaarheid en digitalisering.


Breed ontwikkeld
De genomineerde binnensteden hebben zich volgens juryvoorzitter Felix Wigman (directeur van het Platform Binnenstadsmanagement) de afgelopen twee jaar op een breed aantal thema’s sterk ontwikkeld. ‘De erkenning is meer dan de invulling van een leegstaand V&D-pand in de binnenstad of het ontwikkelen van een binnenstadsvisie.’

Bidbook

De geselecteerde binnensteden moeten de komende twee maanden een bidbook samenstellen en aan de hand van verschillende thema’s hun kandidatuur uitwerken. Eind augustus worden voor elke categorie twee finalisten gekozen. In november volgt de bekendmaking van de twee winnaars.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.