of 60220 LinkedIn

Grote steden blijven achter met laadpalen

Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zijn goed voorbereid op de groei van het aantal elektrische voertuigen de komende jaren. Andere grote steden komen juist steeds verder achter te liggen in de jaarlijkse Benchmark openbaar laden van consultancy Overmorgen.

Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zijn goed voorbereid op de groei van het aantal elektrische voertuigen de komende jaren. Andere grote steden komen juist steeds verder achter te liggen in de jaarlijkse Benchmark openbaar laden van consultancy Over Morgen.

Groei
De groei van het elektrisch vervoer in Nederland zet stevig door. En daarmee ook de behoefte aan openbare voorzieningen voor elektrisch laden. In hoeverre gemeenten voorbereid zijn op het aantal elektrische voertuigen verschilt echter sterk. Net als de afgelopen jaren voeren Schiermonnikoog, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam de lijst aan. Een stad als Utrecht komt echter niet in de top tien voor.

 

Afbeelding

Laag

De andere van de 10 grootste steden van Nederland, Eindhoven, Tilburg, Groningen en Almere, staan allemaal relatief laag in de ranking. Met Tilburg op plek 44 als best scorende van deze steden. Alle 4 zijn ze nauwelijks van plek veranderd in het afgelopen jaar. 

De opvallendste daler van de lijst is Zoetermeer, dat vorig jaar nog op plek 30 stond maar nu naar plek 251 is gegaan. In deze gemeente heeft de groei van het openbare laadnetwerk niet in de pas gelopen met het toenemende aantal elektrische voertuigen.

 


Kaart
Gemeenten die flink zijn gestegen zijn bijvoorbeeld Bunnik (van plek 35 naar plek 11) en Zeist (van 45 naar 23). Ook Leiden maakt een flinke sprong, en stijgt van plek 12 naar plek 8. De uitkomsten van de benchmark 2019 zijn per gemeente op digitale kaart te bekijken. Daarin is ook een doorkijk naar 2025 gegeven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.