Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

'Gemeenten van onder af kernenergievrij maken'

De fracties van GroenLinks in Rotterdam en Amsterdam dienen donderdag een voorstel in om hun gemeente kernenergievrij te maken. Ook hun partijgenoten in andere gemeenten komen de komende tijd met zo’n voorstel, waarbij de samenwerking met andere partijen wordt gezocht.

14 april 2011

Kernstroom
,,De bedoeling van dit initiatief is om gemeente na gemeente van onderaf kernenergievrij te maken,’’ zei het Rotterdamse raadslid Arno Bonte in een toelichting. De Rotterdamse en Amsterdamse fracties willen dat hun stadsbesturen uitspreken alleen energie af te nemen van een leverancier die geen kernstroom aflevert en niet te zullen meewerken aan de bouw van een kerncentrale of de opslag van kernafval op hun grondgebied.

Risico's

Het kabinet streeft de bouw van een nieuwe kerncentrale in Nederland na. Volgens GroenLinks is dat onverantwoord, omdat de risico´s te groot zouden zijn.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Arnold / gemeentemabtenaar
Groen links gaat voor meer CO2!! Zoals zo vaak hebben ze zelf geen beter alternatief.
hans de Graaf / gemeenteraadslid
Er zijn andere dingen waar Groen Links zich druk over zou moeten maken. Energie- en milieu kwesties worden door GroenLinks zeer eenzijdig benaderd. De jaren '70 herleven!
johan
Ik zie dat mijn reactie is weggehaald. Waarom? PS @Johan is niet hetzelfde als johan de K.
Advertentie