Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Eenderde woningen in handen van corporatie

In Nederland is 55 procent een koopwoning. 12 procent is in bezit van andere woningverhuurders. De corporatiewoningen zijn vooral te vinden in de grote steden.

05 december 2011

Een op de drie woningen in Nederland is in het bezit van een woningcorporatie. In totaal bezitten de woningcorporaties 2,3 miljoen woningen in Nederland. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

55 procent koopwoningen

Van alle woningen in Nederland is 55 procent een koopwoning. Daarnaast is nog 12 procent in bezit van andere woningverhuurders. De corporatiewoningen zijn vooral te vinden in de grote steden en gemeenten met een sterk stedelijk karakter. De Groningse gemeente Appingedam en het Gelderse Doesburg hebben met 41 procent het hoogste aandeel corporatiewoningen. In Rozendaal (Gelderland) en Margraten (Limburg) is het aandeel het laagst met 10 procent.

Geen corporatiewoningen

Corporatiewoningen zijn vaak geclusterd in een aantal buurten in de grote steden. Nederland telt volgens het CBS 10.000 buurten. In 275 daarvan is driekwart van de woningen eigendom van een woningcorporatie. In ruim 2000 buurten zijn helemaal geen corporatiewoningen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie