Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Alle provincies achter natuurakkoord

Staatssecretaris Bleker heeft alle provincies achter het natuurakkoord gekregen.

10 februari 2012

Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) heeft bij de uitwerking van het natuurakkoord alsnog alle provincies achter de plannen gekregen. Het in september gesloten onderhandelaarsakkoord over het overdragen van taken rond de natuur aan provincies waarbij meteen wordt bezuinigd, stuitte eerder nog op weerstand.

Onduidelijkheden weg

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) bevestigt het akkoord. 'De grootste struikelblokken waren voornamelijk onduidelijkheiden over de financiën,' meldt een woordvoerder van het IPO. 'Die onduidelijkheden zijn weggenomen, 7 provincies kunnen nu al van start met de plannen.'

Groen licht

Een meerderheid van de Tweede Kamer had de staatssecretaris eind vorig jaar al groen licht gegeven om verder te gaan met zijn plannen, ook al hadden toen niet alle provincies daar ja tegen gezegd.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem van Eijk / Beleidsadviseur Economische Zaken
"Alle provincies achter natuurakoord" is simpelweg onjuist. Van BB had ik een dergelijke berichtgeving niet verwacht.

De basis van (nieuws)berichtgeving is een correcte weergave van feiten. En de correcte weergave van feiten is de basis om elkaar te verstaan en te (kunnen) werken aan (nieuwe) oplossingen.

Ik vind deze foute berichtgeving dan ook ernstig en ergerlijk. En ook ik vind dat een correctie van deze kop noodzakelijk is.
Jesse / Adviseur Rivierkunde
Op de site van RTV Drenthe staat toch echt dat de Provincie Drenthe tegen het akkoord is??
Marcel Vosestein
Inderdaad. De staatssecretaris mag dan de instemming van alle provincies melden. Drenthe geeft direct aan tegen te blijven.

Zie: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/drenthe-blijft-t …



En Flevoland meldt het akkoord niet eerder te tekenen dan nadat met overeenstemming heeft bereikt over het Oostvaarderswold.

Zie: http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/88271/bleke …
Johan van der Kroef / burgerstatenlid Flevoland
Het bericht is onjuist. Meerdere provincies zijn nog niet akkoord. Ik had van BB zorgvuldige berichtgeving verwacht.

Flevoland beraad zich nog: http://www.flevoland.nl/nieuws/archief/flevoland …

Henk Daalder / Windenergie mediator
Is BB vanaf nu een spreekbuis van het regime Rutte?
M Kap / Statenlid
Voorbarige conclusie. Ook in Brabant moeten we hier ons nog over uitlaten. We waren tegen en ik hoop dat alle fracties de rug rechthouden en dit misbaksel opnieuw verwerpen.

M. Kap

Onafhankelijke statenfractie noord-brabant
Piet / directeur
Bezuinigen is voor niemend prettig. Maar al die ( semi) Overheidsinstanties worden een doel op zich. Hun specifiek doel heeft uiteraard de hoogste prioriteit.Echter zij missen het totaal overzicht.



Wij leefden allen in tijd van hoogconjunctuur. Ook natuur profiteerde daarvan. Echter thans zijn er andere problemen,andere tijden,c.q.Financiele crisis. Overname van ABNAMRO/FORTIS,verdere ondersteuningsacties ING etc,etc, etc Griekenland.De belasting opbrengsten gaan door de daling van winsten, giga achteruit,voorts verhoging van uitkeringen,W.W.bijstand hogere zorgkosten vergroten het uitgaven patroon. Tja heel eenvoudig dan zal er her en der bezuinigd moeten worden.En tja dan zegt iedereen niet "Ik". Kortom dat is de situatie bij de Prov en het natuurbeheer.
Akelei / bleidsmedewerker
Zoals wel vaker, betekent instemming van het IPO niet dat alle afzonderlijke provincies instemmen. Net zoals een akkoord met de VNG niet betekent dat alle gemeenten instemmen (zie het gedoe rond het bestuursakkoord).
Harry
Een bericht ter correctie lijkt me op zijn plaats, het klopt gewoon niet. Niet alle provincies zijn akkoord met dit natuur"akkoord"!





A. Houwer / projectleider financiën
schandalig dat deze slecht onderbouwde weerzin tegen natuurbehoud er nu doorgedrukt wordt
Advertentie