ruimte en milieu / Partnerbijdrage

'Integraal huisvestingsplan (IHP) nieuwe stijl'

Kennissessie | 10 november | 13:00 - 18:00

HEVO

Het opstellen van een Integraal Huisvestingsplan is een complex proces met veel verschillende partijen en biedt een leidraad voor investeringen in de scholenhuisvesting, het zorgt voor een beleidsmatige en evenwichtige inzet van middelen en biedt een goed vertrekpunt voor het verbinden van opgaven in het sociaal-maatschappelijk domein.

Met de toekomstige wettelijke verankering van een IHP, zien we de behoefte bij gemeenten toenemen om toe te werken naar beleidsrijke IHP’s met een doorkijk naar de langere termijn. We zien daarin grote verschillen in vraag, werkwijze en uitwerking. 

Tijdens deze interactieve kennissessie zullen we ingaan op onderwerpen die meeromvattend zijn dan de huisvesting. Aan bod komen de onderwijskundige visie en de vertaling naar de huisvesting, de betekenis van het wetsvoorstel, de verbinding met het Klimaatakkoord (routekaart), de (financiële) vertaling naar de gemeentebegroting en de koppeling met andere maatschappelijke functies. We kijken daarbij naar het proces, gaan in op de inhoud en kijken vooruit . Met de verbinding binnen het gemeentelijk beleid en de begroting, zien we daarmee ook de ‘integraliteit’ van deze toekomstplannen toenemen; IHP nieuwe stijl.
 
Deze kennissessie wordt verzorgd door experts op het gebied van Integrale Huisvestingsplannen. Zij bieden u tijdens deze cursus inzicht in de aanpak van het opstellen van een beleidsrijk IHP. Zij maken u attent op mogelijke valkuilen en geven praktische tips op basis van hun eigen ervaringen.

Doelgroep

De cursus is specifiek bedoeld voor gemeenten, waarbij we graag het gesprek aangaan met de beleidsmedewerker of verantwoordelijke voor onderwijshuisvesting. 

Datum locatie Zwolle

Donderdag 10 november 2022 van 13.00 tot 18.00 uur.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van deze kennissessie zijn EUR 225 (exclusief btw) per deelnemer. Dit is inclusief verzorging gedurende de dag en de borrel.

Wilt u deelnemen?

Meld u hier aan voor de kennissessie in Zwolle.

Meer weten? Neem dan contact op met:


Wouter Houët
+31 (0)6 51 54 73 40
wouter.houet@hevo.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.