Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeenten willen niet-essentiële winkels weer openen

Meerdere gemeenten hebben een brandbrief gestuurd naar het kabinet om niet-essentiële winkels weer te openen.

11 januari 2022
Lege-winkelstraten-shutterstock-1691524183.jpg

Meerdere gemeenten hebben een brandbrief gestuurd naar het kabinet om niet-essentiële winkels weer te openen. Ze vrezen voor de gevolgen voor de winkeliers als de lockdown nog langer aanhoudt.

Zo spoedig mogelijk
De gemeente Barneveld was vorige week een van de eerste die een open brief stuurde naar minister-president Rutte. Ze vroeg daarin ‘om zo spoedig mogelijk de niet-essentiële sector te openen met gepaste veiligheidsmaatregelen’. Intussen hebben veel andere gemeenten een brief van gelijke strekking naar politiek Den Haag gestuurd.

Oproep
In dezelfde regio verstuurden Veenendaal, Nijkerk, Putten, Ede, Overbetuwe en Wageningen al een brandbrief en ook in andere delen van het land wordt de oproep gedeeld. Zo hebben ook de Zuid-Hollandse gemeenten Krimpenerwaard en Sliedrecht en de Noord-Hollandse gemeenten Opmeer en Bergen bij de premier om aandacht gevraagd voor de gevolgen van de lockdown voor de ondernemers.

Luider
De roep om het openen van niet-essentiële winkels klinkt steeds luider. Winkeliersverenigingen INretail en Raad Nederlandse Detailhandel (RND) willen al langer dat het kabinet het weer mogelijk maakt dat winkels opengaan, evenals de Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Protest
Sommige niet-essentiële winkels hebben het heft al in eigen hand genomen en zijn afgelopen weekend uit protest opengegaan. Ook voor komend weekend zijn sommige winkeliers dat van plan. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert
Interessant om te zien hoe sommige lokale bestuurders nu aan het ronddraaien zijn. Nu het water bij veel ondernemers boven hun lippen staat en het volk begint te morren en er Europees totaal geen uniforme regels zijn beginnen vooral de voorstanders van strengere maatregelen nu massaal te roepen dat alles weer open kan. De bodem van het spaarvarken komt in zicht en bijna verkiezingstijd. En inderdaad er moeten nu keuzes worden gemaakt. Je zult als kabinet een keuze moeten maken. Achteraf zal blijken of het de juiste keuze is. Succes
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie