Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeente Den Haag wil ontheffing sancties Gazprom

De gemeente Den Haag denkt ontheffing te kunnen krijgen van de sancties tegen Gazprom, zodat deze tot 1 januari gas kan blijven leveren.

ANP
25 augustus 2022
Waakvlam logo Gazprom
Shutterstock

Het is de gemeente Den Haag nog niet gelukt om een nieuwe gasleverancier te vinden. Door Europese sancties moet het contract met het Russische Gazprom uiterlijk 10 oktober worden opgezegd. Den Haag hield een aanbesteding om een nieuwe leverancier te vinden, maar geen enkel bedrijf meldde zich aan.

Ontheffing

Den Haag gaat nu om ontheffing vragen, zodat de gemeente zich voorlopig niet aan de sancties hoeft te houden en Gazprom tot 1 januari gas kan blijven leveren. De gemeente denkt dat dit wordt verleend.

Hogere kosten

Omdat de aanbesteding niets heeft opgeleverd, gaat Den Haag nu onderhandelen met mogelijke gasleveranciers. Dat gascontract zou op 1 januari moeten ingaan. De deal zal wel leiden tot significant hogere kosten, waarschuwt de gemeente. 'Met de huidige volatiele markt is over de mate van stijging nog geen concrete uitspraak te doen.' (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

P. Smit
Goed idee hè, die sancties?!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie