ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Webinar 'Verantwoordelijkheid pakken binnen de schaarse openbare ruimte’

24 oktober | 12.00 - 13.00 uur

05 oktober 2023
webinar 24 oktober

Tijdens het webinar 'Verantwoordelijkheid pakken binnen de schaarse openbare ruimte’ wordt het belang van het vestigen van zakelijk recht behandeld. Op het moment dat deze basis op orde is, hebben de betrokken partijen namelijk zekerheid dat hun investeringen beschermd zijn en dat ze wettelijk rechten hebben om het land te gebruiken. Daarnaast voorkomt dit stagnatie van (toekomstige) projecten en onverwachte extra kosten of verplichtingen. In de webinar leggen we daarnaast uit hoe wij met onze projectmatige aanpak stap voor stap zorgen dat de zakelijke rechten op orde zijn.

De beschikbare openbare ruimte wordt steeds schaarser en dat terwijl de uitdagingen per vierkante meter alleen maar groter worden. Denk aan de laadpalen en kabels die moeten worden aangelegd of de warmtenet-oplossingen. Al deze uitdagingen moeten gerealiseerd worden op dat kleine beetje beschikbare openbare ruimte.

De consultants van EIFFEL zien regelmatig dat voor bestaande ondergrondse infrastructuur geen wettelijke goedkeuring is gegeven of dat de benodigde juridische regelingen niet correct zijn vastgelegd. Dit terwijl de netbeheerder en de lokale overheid verantwoordelijk zijn voor een veilig en betrouwbaar energie- en/of rioleringsnetwerk. Dat kan voor problemen zorgen.

Aanmelden en terugkijken

Ben je geïnteresseerd in dit webinar? Meld je dan hier via onze website aan en profiteer van de expertise van het team Grondgebruik & Vastgoed.
Wel geïnteresseerd, maar kun je er niet live bij zijn? Via het inschrijfformulier kun je je ook aanmelden om de terugkijklink te ontvangen, zodat je de webinar op je gemak kunt terugkijken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.