ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Ingrijpen in de woningmarkt is hard noodzakelijk

Ingrijpen in de woningmarkt is hard noodzakelijk. Hoe kunnen overheid en corporaties werken aan een grotere beschikbaarheid van betaalbare woningen?

25 februari 2020
maria-ziegler-jjnzg7vbfms-unsplash-1170x500.jpg

Er is een hevige woningmarktcrisis en er moet nu ingegrepen worden. Ritske Dankert van De Corporatiestrateeg sprak met Bram Klouwen over hoe overheid en corporaties in 2020 kunnen werken aan een grotere beschikbaarheid van betaalbare woningen.

Een beschikbaarheids- en betaalbaarheidsprobleem

Companen publiceerde onlangs de 10 trends voor woningmarkt en leefomgeving in 2020 met de ondertitel ‘het moet en wordt anders’. “Wat we dit jaar anders hebben gedaan dan voorgaande jaren, is dat we het activistischer hebben gemaakt. Want ingrijpen in de woningmarkt is hard noodzakelijk,” vindt Bram.

“Er is namelijk écht iets aan de hand. Er zijn te weinig woningen, te weinig oplossingen voor mensen die acuut een woning zoeken.” Dat is zeker aan de onderkant van de woningmarkt goed merkbaar, stelt Bram.

 

Lees verder en luister meer bij De Corporatiestrateeg.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Elisabeth Nymus / schrijfster jeugdroman"Seksueel Misbruik" en volwassenroman "Vrouw van"
Het valt op dat men denkt dat minima wel een huur kunnen betalen van meer dan 700 euro per maand om vervolgens, klein detail, daar de jaarlijkse huurverhoging cumulatief te kunnen opbrengen.

Wat ik mis in het hele verhaal zijn de levensloopbestendige gezinswoningen met een huur van 400 tot 500 euro per maand!

Wanneer worden deze gebouwd