Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Alternatief plan ringweg Parkstad van tafel

Een alternatief plan van Natuurmonumenten en de Milieufederatie voor de bereikbaarheid in Zuid-Limburg voldoet niet aan de doelen van de provincie en gemeenten.

26 juni 2012

Een alternatief plan van Natuurmonumenten en de Milieufederatie voor de bereikbaarheid in Zuid-Limburg voldoet niet aan de doelen van de provincie en gemeenten. Gedeputeerde Staten van Limburg concluderen dat na een analyse.

Tweebaansweg niet nodig

De beide natuurorganisaties presenteerden het alternatief voor de dure en omstreden Buitenring Parkstad eerder deze maand. Ze zeggen dat de 26 kilometer lange tweebaansweg in de krimpregio niet nodig is. De verkeersproblemen kunnen ook opgelost worden met verbetering van het bestaande wegennet, is het idee.

Duurder

De provincie liet dinsdag weten dat de reistijd minder daalt in het alternatieve plan en dat de milieuhinder in de dorpen zal toenemen. Bovendien is het plan veel duurder dan wordt voorgesteld.

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten in Limburg heeft besloten door te gaan met de aanleg van de nieuwe weg. Provinciale Staten beslissen deze week.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie