ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Verhuur en medegebruik van schoolgebouwen

Verhuur en medegebruik van schoolgebouwen. Brede scholen. Een handreiking

21 december 2021
Schoolgebouwen-verhuur.png

We hebben een handreiking opgesteld waarin we de verschillende aspecten van het begrip 'samenwerking' belichten en handvatten bieden om hier invulling aan te geven.

De trend om uiteenlopende maatschappelijke voorzieningen te clusteren in één gebouw of complex bestaat al de nodige jaren. Ook scholen die nieuwbouw of uitbreiding willen gaan realiseren, houden vaak vanaf de start van de ontwikkeling van de plannen rekening met een plek voor kinderopvang.

 

Dit heeft praktische aspecten en voordelen en biedt zeer zeker ook kansen op inhoudelijke versterking van elkaars functie én een mogelijke gezamenlijke maatschappelijke functie. Brede scholen zijn vooral verzamelgebouwen met daarin meerdere scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, consultatie­bureaus, bibliotheken etc. De gezamenlijke huisvesting kan zorgen voor kruisbestuiving doordat je fysiek dicht bij elkaar zit.

 

In de handreiking belichten we de verschillende aspecten van het begrip 'samenwerking'. En bovenal bieden we handvatten om, samen met de verschillende betrokken belanghebbenden, hier invulling aan te geven.

 

Downloaden kan via deze link.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.