Bouw Essalammoskee gaat toch door
De bouwvergunning van de Essalammoskee in Rotterdam wordt niet ingetrokken. Dat heeft wethouder Hamit Karakus woensdag laten weten. De bouw is hervat.
De bouw lag sinds 22 juli stil, maar bouwinspecteurs hebben vastgesteld dat sinds 18 januari de bouwwerkzaamheden zijn hervat en dat de vergunning daarom niet hoeft te worden ingetrokken. Daarmee is vastgesteld dat de de werkzaamheden binnen de de gestelde periode van 26 weken zijn hervat. 'Juridisch is het dus niet mogelijk om de bouwvergunning in te trekken', schrijft Karakus.
Uitvoerder permanent aanwezig
De inspecteurs hebben geconstateerd dat er aan plafonds en daken is gewerkt. Ook zijn er bouwmaterialen aangevoerd en is er permanent een uitvoerder op de bouwplaats.
Hoge minaretten
De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de bouw van de Essalammoskee, waarvan de eerste paal zes jaar geleden de grond in ging. Zo hield de omvang van het gebouw de gemoederen lang bezig. Het gebedshuis krijgt een koepel van 25 meter hoog en minaretten van 50 meter hoog. Er is ook nog een conflict over een grondruilvereenkomst tussen de gemeente en het bestuur van de moskee.
Reacties: 5
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Ben gelet op de twee onderstaande reacties toch benieuwd naar de uitkomsten van een onderzoek over opvatingen van "wereldvreemden" en hun motivering om in of voor het openbaar bestuur te werken.
Je zou bijna denken dat Karakus zelf een uitvoerder heeft neergezet en materialen hebben laten aanrukken. Gebed zonder eind !!!
Vrijheid van meningsuiting en die van godsdienst, levensovertuiging zijn o.a. een groot goed. Einde citaat
Inderdaad, zolang dit in het kader van onze wetten geschiedt, gebaseerd op het Humanisme. De enorme exposure van slechts een van de vele culturen met een bepaalde religie dreigt te sturen naar tweedeling en maatschappelijke en politieke onrust. Zorg nummer een voor een overheid dat juist te voorkomen. Wetten zijn een samenhangend geheel hier. Je kunt daar niet eentje boven alles uit tillen, omdat dit een individu of collectief binnen het totale geheel zo uitkomt. Het blijft balans vinden naar de grote gemene deler.
Het Christendom heeft zich daar min of meer aan geconformeerd, door historie gegroeid zo. Voor de Islam in West Europa is dat nog een moeizame weg. Andere wereldreligies passen wel geruisloos in.