ruimte en milieu / Partnerbijdrage

MFA De Scheg: Genomineerd voor Awards voor Duurzaamheid

Multifunctioneel, innovatief gebouw in gemeente Uithoorn.

25 oktober 2023
De Scheg in Uithoorn
De Scheg in Uithoorn

In de wijk Zijdelwaard in Gemeente Uithoorn staat de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Scheg, een combinatie van een Sporthal met Horeca, een buurtkamer met maatschappelijke ruimten en een kinderdagopvang. Wij zijn trots dat dit innovatieve gebouw genomineerd is voor (en door) de Awards voor Duurzaamheid.

Maatschappelijk vastgoed

MFA De Scheg is een direct resultaat van de bevindingen en aanbevelingen uit een analyse van bbn op het doeltreffende gebruik van maatschappelijk vastgoed in de wijken Thamerdal en Zijdelwaard.

MFA De Scheg is energieneutraal, gebouwd in kruislings gelamineerd hout (CLT) en elementen van de bestaande sporthal zijn behouden in het nieuwe gebouw. De materialen zijn zoveel mogelijk bio-based en losmaakbaar en er is een materiaalpaspoort opgesteld. Mooi is ook om te vermelden in het kader van circulariteit is dat de commerciële plint met snackbar, tandarts en fysiotherapeut is behouden en geïntegreerd in het gebouw, zodat ook deze gevel een upgrade heeft gehad.

Samenwerken

De projectmanager van bbn heeft samen met de gebruikers het functionele en technische programma van eisen opgesteld. De projectmanager en de aanbestedingsjurist van bbn hebben alle aanbestedingsdocumenten opgesteld en de gehele Design & Build aanbesteding begeleid. Daarna heeft de projectmanager samen met de installatiespecialisten en kwaliteitsmanager uitvoering ook de ontwerpfase en de realisatie van het project begeleid. De bouwkostenmanager heeft al in de scenariostudie budgetten bepaald en ook gedurende het project de hele tijd het budget bewaakt.

Awards voor Duurzaamheid

Awards voor Duurzaamheid is een organisatie die streeft naar meer bewustzijn en betrokkenheid bij bedrijven, instellingen en individuen door duurzaamheidsinspanningen te waarderen en belonen. Ze maken gebruik van een eigen selectie- en beoordelingsproces om de beste duurzaamheidsprojecten te identificeren en te belonen.

Wij zijn trots dat MFA de Scheg is genomineerd voor deze Award. Het is een beloning voor het gehele team en zeker ook voor de inspanningen van het team van Sportbouwers B.V. die het maximale mogelijk heeft gemaakt binnen onze uitvraag.

Stemmen

Stemmen kan hier tot 23 november 2023. De Award uitreiking zal plaatsvinden in FIGI Theater in Zeist op maandag 22 januari 2024.

De Scheg

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielco Wiersma
Proficiat met deze aanwinst gemeente Uithoorn.