ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Universiteit Maastricht meeste gezonde van Europa

WELL Buidling-certificering voor gebouw Tapijn Kazerne.

02 juni 2022
Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is met de WELL Building certificering van het gebouw Tapijn Kazerne de meeste gezonde universiteit van Europa. Arcadis was als WELL Building accredited professional betrokken bij de renovatie van de Tapijn gebouwen, ook wel bekend als de voormalige militaire kazerne. Arcadis stelde in 2017 een businesscase op, waarna de opdracht volgde om het ontwerp- en bouwteam en de gebruiker bij te staan om de WELL Building maatregelen te implementeren. Het gebouw behaalde na specialistische metingen en een uitgebreide kwaliteitscontrole door het International WELL Building Institute de eerste WELL Building certificering bij een universiteit in Europa. De feestelijke uitreiking vond plaats op 10 maart 2022.

“In het kader van onze Sustainable UM 2030-strategie zet de Universiteit Maastricht alles op alles om zo duurzaam mogelijk te zijn, of het nu gaat om onderwijs, onderzoek of de bedrijfsvoering.” aldus Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van Maastricht University. Arcadis speelde een grote rol in deze strategie door te helpen met het duurzaamheidsbeleid van de universiteit en de WELL Building certificering van locatie Tapijn. Arcadis was sinds de businesscase in 2017 betrokken bij Tapijn en borgde in de afgelopen jaren de aantoonbare implementatie van alle maatregelen die leidden tot de uitreiking van het WELL certificaat.

Victor Pastoor, senior consultant Sustainable Buildings bij Arcadis: ‘De eerste WELL Building certificering van een universiteitsgebouw in Europa is de kroon op het werk dat we de afgelopen tijd hebben verricht samen met de het ontwerpteam, bouwteam en de Universiteit Maastricht. WELL Building beoordeelt niet alleen bouwkundige en installatietechnische maatregelen, maar ook facility services aspecten zoals de cateraar, technisch beheer en onderhoud en gezond beleid voor personeel en studenten. Het was een ware co-creatie en we zijn zeer trots op deze indrukwekkende prestatie.’

Gezond, Productief en Gelukkig

De WELL Building Standard beoordeelt gezonde gebouwen in tien categorieën: Lucht, Water, Voeding, Licht, Beweging, Comfort, Geluid, Materialen, Mentale gezondheid en Gemeenschap. Een Well-gecertificeerd project draagt aantoonbaar bij aan de gezondheid, productiviteit en geluk van de gebruikers van een gebouw.

Voor meer informatie en vragen neem contact op:


Tim Preger
Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie
Contact Tim

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.