ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Nieuwe klimaatbestendige bedrijventerreinen

Prettig werken in een groene, gezonde omgeving.

26 april 2022
Bladeren

Onder leiding van het IVN deed Arcadis samen met ongeveer dertig andere betrokken partijen een aanvraag voor een miljoenenimpuls voor groene bedrijventerreinen door heel Nederland. De komende periode is er een bedrag van 26 miljoen euro gereserveerd voor deze groene impuls en transformeren deze terreinen tot groene, klimaatbestendige plekken, waar medewerkers prettig werken in een gezonde omgeving.

Het geld komt uit het Nationaal Groeifonds onder de noemer ‘Werklandschappen van de Toekomst’. Bas Bierens van Arcadis: ‘De huidige versteende bedrijventerreinen brachten ons veel welvaart en vooruitgang. Samen met onze partners maken wij ze klimaatbestendig. Arcadis zal vooral meedenken als het gaat om het ontwikkelen van de procesaanpak, ontwerp en de haalbaarheid ervan.’

De terreinen zijn nu verre van klimaatbestendig en kampen bij heftige neerslag met wateroverlast en op warme dagen met hittestress. De verwachting is, dat als er niets verandert, de gemiddelde gevoelstemperatuur op een zomerse dag op een bedrijventerrein in 2050 zal zijn opgelopen tot 40,8 graden Celsius. Met vergroening nemen we deze problemen weg.

‘Groen ommetje’

In het programma ‘Werklandschappen van de Toekomst’ transformeren de onaantrekkelijke kale bedrijventerreinen naar prettige werklocaties. Na het thuiswerken tijdens COVID-19, waarin veel mensen gewend raakten aan een ‘groen ommetje’ kunnen ze hier met plezier werken, collega’s ontmoeten en tussendoor ontspannen. Het groen draagt bij aan werkplezier, vitaliteit en productiviteit.

Neem contact op voor meer informatie en vragen


Tim Preger
Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie
Contact

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.