Advertentie
juridisch / Nieuws

Burgemeester van Oldebroek doet aangifte van intimidaties

Haseloop-Amsing wordt geïntimideerd sinds de gemeente aankondigde omgekeerde vlaggen die aan eigendommen van de gemeente hangen weg te halen

ANP
29 juli 2022
strobaal
Shutterstock

De burgemeester van Oldebroek, Tanja Haseloop-Amsing, heeft aangifte gedaan van het dumpen van strobalen in haar tuin deze week en het planten van een vlag voor haar huis door twee mannen twee weken geleden. Haseloop-Amsing wordt geïntimideerd sinds de gemeente aankondigde omgekeerde vlaggen die aan eigendommen van de gemeente hangen weg te halen.

Toeterende tractoren

In de nacht van woensdag op donderdag werden er vierkante strobalen in haar tuin gegooid en er werd een grote ronde strobaal deels op de oprit en deels op het openbare fietspad gelegd, waaruit een aantal vlaggen staken. Daarna reden verschillende tractoren toeterend langs haar huis.

Op 16 juli plantten twee mannen, van wie één met een zak over zijn hoofd, een omgekeerde vlag voor het huis van de burgemeester. Begin deze week liet ze weten geen aangifte te doen van het bezoek van de mannen, die na een gesprek vertrokken. Ze wilde 'begrip en ruimte geven aan de emoties en de mogelijkheid dat mensen zich gaan realiseren dat dit niet de weg is die we moeten bewandelen met elkaar', aldus een woordvoerder van de gemeente vrijdag. 'Inmiddels is helaas de conclusie dat dit geen effect heeft gehad.'

'Samen op zoek'

Dinsdag werd in de Veluwse gemeente een man geïntimideerd die bezig was omgekeerde vlaggen weg te halen. Hij heeft hiervan aangifte gedaan.

In een column op de website van de gemeente riep de burgemeester van VVD-huize dinsdag op tot 'gezond verstand' in de discussie over het ophangen van omgekeerde vlaggen. 'Er worden grenzen overschreden en dat vind ik onacceptabel.' Ze schreef 'samen op zoek en op weg naar een oplossing' te willen. 'Met gezond verstand, zoals we dat hier in Oldebroek gewend zijn.' (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

marten bosma
De ene burgemeester is de andere niet:

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/burgemeesters-verdeeld-over-verwijderen-vlaggen


Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie