Advertentie
financiën / Nieuws

Overijssel zet miljoenen voor Almelo in de ijskast

De provincie Overijssel bevriest bijna 9 miljoen euro aan de gemeente Almelo, zolang niet duidelijk is wat het bouwen van winkellocaties bij stadion Heracles voor gevolgen heeft voor de binnenstad.

04 december 2013

De provincie Overijssel heeft een subsidie van 8,9 miljoen voor de binnenstad van Almelo in de ijskast gezet. Eerst moet Almelo duidelijk maken dat nieuwe winkelruimte bij het stadion van voetbalclub Heracles niet ten koste gaat van de binnenstad.

Twijfels
Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben daar twijfels over. Dat blijkt uit de waarschuwende brief die naar de gemeente is verstuurd. In het plan voor een nieuw stadion van voetbalclub Heracles zit zo'n 50.000 vierkante meter winkelruimte voor grootschalige detailhandel.

Financieel haalbaar
Heracles komt 18 december naar buiten met het nieuwbouwplan. Tot die tijd wil de gemeente Almelo niets meer over het stadionplan zeggen, zei een woordvoerder woensdag. In juni kreeg de voetbalclub groen licht van de gemeenteraad voor een nieuw stadion. Met extra winkelruimte erbij zou het financieel haalbaar zijn. Volgens Heracles is het nieuwe stadion nodig om op het hoogste niveau betaald voetbal te kunnen blijven spelen. Het bezoekersaantal kan in een nieuw stadion groeien van 8000 naar 15.000 mensen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Pierre
Voetbalclubs komen altijd met hetzelfde cd- tje. Stadion bepaalt toekomst van lokaal betaald voetbal. Huidige stadion voldoet niet. Nee, omdat ze het te weinig onderhouden en het geld liever in spelers stoppen. Bakstenen scoren immers niet. Een stadion moet ook altijd groter.

Houd dan eerst eens op met artiestensalarissen aan omhooggevallen golddiggers te geven die maar een jaartje of twee tegen de bal aan trappen of coachen en dan weer verkassen voor een nog lucratievere deal. En als ze geblesseerd raken heb je er niets aan. Er zit totaal geen zelfcorrigerend vermogen in de sector. Verzin als bond maar eens een max. inkomen voetballers excl. persoonlijke sponsors welke in de spelersbegroting mag worden opgenomen.
Degenen die denken dat ze daar te goed voor zijn vertrekken maar gelijk naar het buitenland.

Dus tienduizenden meters handelsruimte als oplossing erbij omdat de sector zelf er een potje van blijft maken? Dat zal vrijwel altijd een wegzuigend effect op mkb binnenstad hebben. Of je moet een totaal nieuwe branche kunnen aanboren.

Provincie legt aldus de gemeente over de knie en vervolgens zegt de gemeente tegen de club dat ze force majeure niet kan instemmen met de plannen.
De club zegt vervolgens dat de gemeente niet meewerkt. Fans boos op gemeente.

KNVB moet maar eens gaan nadenken met de clubs hoe dit repeterende gesodemieter kan ophouden.Ook haar eisen moeten naar beneden in deze economisch mindere tijd.

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Het is volkomen terecht dat de provincie de rem zet op subsidieverstrekking aan de gemeente Almelo. Almelo ligt immers al jaren aan het infuus, heeft een schuld opgebouwd van meer dan een kwart miljard euro, staat in de landelijke top tien van schuldenmaken per inwoner, heeft 25% leegstand in de binnenstad, heeft vrijwel geen weerstandsvermogen, enorm lopen blunderen met gronduitgiftes wat de samenleving al tientallen miljoenen heeft gekost. Desondanks heeft dit wereldvreemde college zich zelf beloond met een 2e gemeentepaleis van 58 miljoen. Maakt er een hobby van om veelplegers te belonen met een gratis treinreis richting Polen. Ontkend dat er een criminaliteitsmonitor is geweest over Almelo. Kortom, het is volstrekt juist dat de Provincie Overijssel eindelijk op de rem trapt wat ze feitelijk al veel eerder hadden moeten doen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie