Advertentie
financiën / Nieuws

Ondernemingsraad Eneco stapt naar Ondernemingskamer

De or wil het handelen van de raad van commissarissen laten onderzoeken in het conflict met een groot deel van de aandeelhouders over de geplande privatisering van Eneco. Eneco is in handen van een grote groep gemeenten en afgelopen najaar werd een verkoopproces in gang gezet.

16 april 2018

De centrale ondernemingsraad (or) van Eneco stapt naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam om onderzoek te vragen naar het handelen van de raad van commissarissen van het energiebedrijf. Er wordt op korte termijn een verzoek ingediend.

Privatisering
De or wil het handelen van de raad van commissarissen laten onderzoeken in het conflict met een groot deel van de aandeelhouders over de geplande privatisering van Eneco. Eneco is in handen van een grote groep gemeenten en afgelopen najaar werd een verkoopproces in gang gezet. Er werd echter geklaagd dat de raad van commissarissen te weinig opkwam voor de belangen van aandeelhouders, die zelfs dreigden de toezichthouders naar huis te sturen. Dit conflict werd in februari na onafhankelijke bemiddeling opgelost.

Vertrek topman Jeroen de Haas

Volgens de or bevinden de 3500 werknemers van Eneco zich vanwege de mogelijke verkoop in onzekerheid en is het van groot belang dat alle partijen bij het bedrijf op correcte wijze te werk gaan. De raad zet ook vraagtekens bij de bekendmaking op maandag dat topman Jeroen de Haas van Eneco per 1 september vertrekt. Volgens Eneco is zijn vertrek in goed overleg besloten. De or spreekt echter van een 'plotseling besluit' en een 'vroegtijdig vertrek' van De Haas.

Verkoopopties
Bij de mogelijke privatisering van Eneco worden alle verkoopopties nog onderzocht, van een beursgang tot een verkoop door middel van een veiling. Veel gemeenten willen van hun aandelen af, maar er zijn ook tegenstanders. Er moet nog een definitief besluit genomen worden. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie