of 60831 LinkedIn

Lagere nettowinst BNG Bank

De kredietvraag van decentrale overheden stijgt. Daarentegen blijft de verwachte toename van de vraag vanuit de corporatiesector achter. Dat blijkt uit het  halfjaarbericht 2018 van BNG Bank.

Het eerste halfjaar van 2018 bedroeg de nettowinst van BNG Bank 207 miljoen euro, een daling van 35 miljoen euro ten opzichte van het eerste halfjaar 2017.

Ondanks deze daling, zegt BNG in het halfjaarbericht terug te blikken op een goed eerste halfjaar. Zo was de omvang van nieuw verstrekte langlopende kredieten 30 procent hoger dan in de eerste helft van 2017. De omvang van nieuw verstrekte langlopende kredieten bedroeg in de eerste helft van 5,8 miljard euro, een stijging van 1,4 miljard euro ten opzichte van de 4,4 miljard euro in de eerste helft van 2017. Met name de kredietvraag van decentrale overheden was hoger.

 

Woningcorporaties terughoudend

De verwachte toename van de vraag vanuit de corporatiesector blijft echter nog achter. ‘Ondanks de grote behoefte aan nieuwe woningen blijven woningcorporaties terughoudend met nieuwe investeringen’, constateert de BNG. ‘De nieuw aangekondigde fiscale regelgeving, die negatieve gevolgen kan hebben voor de financiële positie van woningcorporaties, lijkt daarbij een rol te spelen.’

Wel verwacht BNG Bank dat de omvang van nieuwe verstrekte langlopende leningen groter zal zijn dan de 9,5 miljard euro in 2017, vooral als gevolg van de grotere vraag van de decentrale overheden.

 

Winstverwachting

Een betrouwbare uitspraak doen over de verwachte nettowinst over 2018 acht de bank niet verantwoord, als gevolg van de onvoorspelbare bewegingen op de financiële markten.


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners