of 59082 LinkedIn

Laarbeek dicht begrotingsgat met gebruikte kleding

Goede doelen-organisaties mogen geen textiel meer inzamelen in de gemeente Laarbeek. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat vanaf 1 januari 2020 zelf te gaan doen.

Goede doelen-organisaties mogen geen textiel meer inzamelen in de gemeente Laarbeek. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat vanaf 1 januari 2020 zelf te gaan doen.

Vanaf volgend jaar verstrekt de Brabantse gemeente geen vergunningen meer voor de kledinginzameling, aldus een onlangs genomen collegebesluit. Gebruikt textiel brengt relatief veel op en de gemeente kan die inkomsten goed gebruiken. Het zou naar verluidt gaan om zo’n 30.000 euro per jaar.

 

Ozb omhoog

In juni werd duidelijk dat Laarbeek het jaar 2018 afsloot met een negatief saldo: - 1,3 miljoen euro. Om nieuwe tekorten te voorkomen werd onlangs onder meer al besloten de onroerendezaakbelasting in 2020 met 20 procent te verhogen. Door de textielinzameling zelf te gaan uitvoeren en de inkomsten daaruit op te strijken, hoeft de lokale belasting iets minder omhoog.

 

Vergunning

Jaarlijks werd aan 3 à 4 instellingen een vergunning verleend voor het inzamelen van gedragen kleding. Het verlenen van een vergunning verloopt via een roulatiesysteem, waarbij iedere positief beoordeelde instelling eenmaal in de 4 à 5 jaar aan de beurt komt. Telkens werden aan het einde van het jaar de vergunningen voor het jaar daarop verleend.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Carlijn op
Dit kan niet serieus zijn, is het geen grap ?
Door wendy op
Toe maar, bezuinigen over de ruggen van de mensen die niet veel te makken hebben. Want daar ging deze kleding toch naar toe? En wat doet de gemeente met de kleding?
Door Kamp (senior financieel beleidsmedewerker) op
Wellicht is het tijd voor een herindeling?

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners