financiën / Partnerbijdrage

Inkomensgevolgen bij arbeidsongeschiktheid

Belangrijk om werknemers goed te informeren.

Loyalis
Emile van Nassau - Gemeente Lingewaard

Klant aan het woord:

Emile van Nassau, strategisch HR- en loopbaanadviseur bij gemeente Lingewaard vindt het belangrijk om samen met Loyalis medewerkers goed te informeren over de inkomensgevolgen bij arbeidsongeschiktheid.

Emile: ‘Wij vinden het belangrijk om als organisatie zekerheid te regelen voor medewerkers, omdat het uiteindelijk gaat om inzetbaarheid. Zekerheid heeft een preventieve kant. Het gaat erom dat we medewerkers faciliteren door informatie te verstrekken. Maar dat ze zelf bewuste keuzes maken in het regelen van zekerheid.

Veel mensen staan er nooit bij stil wat de gevolgen kunnen zijn voor hun inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Ik vind het belangrijk om als werkgever medewerkers hierover goed te informeren en ze inzicht te bieden. Dan pas gaat het kwartje vallen. De samenwerking met Loyalis is daarbij belangrijk. We hebben mooie dingen gedaan in de actie die we samen hebben opgezet. Het zou mooi zijn als we dat kunnen blijven doen; structureel aandacht geven aan dit belangrijke onderwerp dus. Dat helpt gewoon.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.