financiën / Partnerbijdrage

Rechtmatigheidsverantwoording in de praktijk

Procesmanagement vormt de basis bij Gemeente Bunnik.

07 juni 2023
Gemeente Bunnik
Gemeente Bunnik (Beeld: Shutterstock)

Gemeenten, provincies en andere organisaties, die voor een groot deel met publiek geld gefinancierd worden, zijn verplicht een “rechtmatigheidsverklaring” af te geven, later gevolgd door een “In Control statement”. Als onderdeel van deze verantwoordelijkheid worden bij lagere overheden de processen in kaart gebracht. Procesmanagement is het vakgebied waarin processen worden gemodelleerd en zo de basis vormen voor de Rechtmatigheidsverantwoording, omdat er inzicht ontstaat in de werkprocessen en er via bruikbare rapportages directe handvatten gegeven worden voor interne en externe (accountants)controle.

Procesmanagement staat centraal

Om dat bij de Gemeente Bunnik goed te borgen is onderstaand model opgezet waarmee inzichtelijk wordt gemaakt dat overal waar rechtmatigheid aan de orde komt, procesmanagement de spil is waar het verkrijgen van het gewenste inzicht om draait. Bunnik is zo In Control en heeft de basis op orde.

Procesmanagement in Bunnik

Bekijk zelf het verhaal van de Gemeente Bunnik

Benieuwd hoe de Gemeente Bunnik het concreet heeft aangepakt? Hoe procesmanagement daarbij heeft geholpen en wat de resultaten en toekomstplannen zijn? Miriam Cromwijk, Adviseur Procesoptimalisatie en Interne Controle bij de Gemeente Bunnik, deelt in een webinar haar ervaringen en resultaten. Bekijk hier de replay van het webinar.

Meer weten?
Plan dan alvast een meeting met ons in of bestel direct een gratis trial van 30 dagen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.