Advertentie
 • Prinsjesdag 2023

  Op Prinsjesdag spreekt de koning in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal de Troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat de belangrijkste plannen zijn voor het komende jaar. Ook biedt de minister van Financiën de Tweede Kamer de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan. In dit dossier vindt u de belangrijkste plannen voor de lokale overheden.

  18 september 2023
  Prinsjesdag 2023
  Prinsjesdag 2023
 • Financiële situatie gemeenten: ravijnjaar 2026

  Er moet snel duidelijkheid komen over de financiële situatie van met name van gemeenten vanaf 2026. Gemeenten, maar ook Tweede Kamerleden, waarschuwden al geruime tijd voor het financieel ravijn dat na 2025 zou ontstaan. Tot die tijd zijn ze redelijk zeker van hun inkomsten, mede door de vastzetting van het zogeheten accres.

  08 augustus 2023
  zak met geld
  Financiële situatie gemeenten: ravijnjaar 2026
 • Europa

  In dit dossier vindt u artikelen over ontwikkelingen die in relatie staan tot de Europese Unie en het Europees Parlement: over de uitwerking van Europese besluitvorming op lidstaten, de Europese politieke agenda, samenwerking tussen lidstaten en beschikbare Europese fondsen. De publicatie van deze artikelen is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het mediafonds van de Europese Unie. 

  30 november 2023
  Taartdiagram van niet bewust (18%) naar heel bewust (22%)
  Europa
Advertentie
Advertentie