financiën / Partnerbijdrage

Digitale Transformatie: succes begint met een integrale aanpak

Digitale Transformatie: succes begint met een integrale aanpak.

Digitale-transformatie-NL.jpg

Digitale transformatie biedt nieuwe perspectieven voor organisaties die streven naar slimmere bedrijfsvoering, groter concurrentievoordeel, new business en aantrekkelijk werkgeverschap. Die kansen maximaal benutten, vraagt om een gestructureerde en integrale aanpak. Vanuit die gedachte geeft BDO een nieuwe dimensie aan het fenomeen digitale transformatie. In de vorm van een integraal 360° perspectief, dat organisaties een heldere blik biedt op de kansen en risico’s van digitale transformatie.

Urgentie evident

Technologie raakt alles en iedereen, en stilstaan is geen optie. Of organisaties nu aan het begin staan van hun digitale transformatie of al tot in alle haarvaten gedigitaliseerd zijn; technologische ontwikkelingen omarmen en blijven vernieuwen, is noodzakelijk voor het succes en voortbestaan van alle bedrijven. Bekende ontwikkelingen als betaalapps, winkelen zonder kassa en volledig geautomatiseerde distributiecentra maken die urgentie voor iedereen evident. Digitale transformatie is niet alleen cruciaal om concurrenten en nieuwkomers voor te blijven, maar ook om talent aan te trekken.


Integrale benadering cruciaal

Het digitaliseren van het ene bedrijfsproces, heeft onmiskenbaar direct implicaties voor andere processen. Die moeten ‘mee’ in de digitaliseringsslag om tot een succesvolle en evenwichtige transformatie te komen. Digitale transformatie kan daarom ook alleen slagen bij een integrale en gecoördineerde aanpak. Alleen dan kun je bedrijfsprocessen goedkoper, efficiënter en klantgerichter inrichten, met alle voordelen van dien; mits organisaties niet alleen kijken naar hun IT-inrichting, maar ook klanten, medewerkers, finance en portfolio (van producten en diensten) actief betrekken in de transformatie. 


Aanpak van digitale transformatie

BDO helpt organisaties de kansen van digitale transformatie maximaal te benutten. Met oog voor de niet te onderschatten risico’s, zoals cybercriminaliteit, privacywetgeving en incompetente medewerkers. En rekening houdend met de huidige ontwikkelfase van de organisatie; waar de een technologie vooral nog gebruikt om de business te ondersteunen, is digitalisering bij de ander uitgegroeid tot een kerncompetentie.

In welke ontwikkelfase een bedrijf zich nu ook bevindt, de gemene deler voor alle organisaties is dat digitale transformatie een continu proces is.


Meer informatie

Wilt u graag een heldere digitale strategie formuleren die aansluit op uw fase van ontwikkeling van digitale transformatie? Zien waar u staat en wat uw opties zijn? Wij bieden u in ons visiepaper een integrale blik op de vijf cruciale ontwikkel-assen en hun onderlinge samenhang.

LEES VISIEPAPER

Nieuwsgierig naar de uiteenlopende manieren om digitale transformatie in gang te zetten of te perfectioneren? Wij helpen u graag bij een pragmatisch advies op maat. Onze specialisten vertellen u daarover graag meer in een vrijblijvend gesprek.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.