Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeente Amsterdam mist nog 2 miljoen na uitdeelblunder

De afdeling belasting van de gemeente Amsterdam heeft van de vorig jaar foutief uitgekeerde 188 miljoen aan minima het meeste terug. Nog 2 miljoen en dan is alles terug.

05 november 2014

De Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam heeft nog steeds ruim 2,1 miljoen euro niet terug van de in 2013 per ongeluk te veel overgemaakte woonkostenbijdrage aan arme Amsterdammers. Door een fout bij de dienst werd eind vorig jaar in totaal 188,4 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen. De gemeente probeert het geld terug te vorderen, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Op 3 oktober was in totaal ruim 186,3 miljoen euro teruggestort. In het derde kwartaal van dit jaar kwam ruim 63.000 euro terug, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Niet gelukt

De gemeente probeert het geld terug te vorderen, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Op 3 oktober was in totaal ruim 186,3 miljoen euro teruggestort. In het derde kwartaal van dit jaar kwam ruim 63.000 euro terug, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

pieter c / ict-er
"de in 2013 per ongeluk te veel overgemaakte woonkostenbijdrage aan arme Amsterdammers."

Woonkostenbijdrage? Waarom deelt een gemeente dat geld uit? We hebben toch al de van \Rijkswege verstrekte huurtoeslag?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Dat ze er maar heerlijk van op vakantie zijn geweest. Er zijn immers veel slechtere goede doelen of overheidsprojecten te bedenken als onze eigen arme ondergrensgevallen eens lekker weg te laten gaan om weer even energie te krijgen voor de rest van het jaar.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie