Advertentie
digitaal / Nieuws

Sanderink niet langer bestuurder Centric

Gerard Sanderink (72) treedt terug als bestuursvoorzitter bij IT-bedrijf Centric. Ook bij ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud en dochters Antea Group en bouwbedrijf Strukton stopt hij als topbestuurder. Dat doet hij vanwege de onrust die rond zijn persoon is ontstaan, laat Centric op zijn website weten

04 januari 2021
Centric-shutterstock-771515590.jpg

Gerard Sanderink (72) treedt terug als bestuursvoorzitter bij IT-bedrijf Centric. Ook bij ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud en dochters Antea Group en bouwbedrijf Strukton stopt hij als topbestuurder. Dat doet hij vanwege de onrust die rond zijn persoon is ontstaan, laat Centric op zijn website weten.

Hoogoplopende ruzie

Zowel Oranjewoud als Centric stellen dat Sanderink zelf vertrekt. Hij zou daarmee rust hebben willen creëren rond beide bedrijven. Sanderink was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws door een hoog oplopende ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Bij haar beweringen worden door kenners veel vraagtekens gezet.

Vete

Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar meermalen lapte hij die vonnissen aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste onrust. Zo vertrok een groot deel van de top van Centric, dat veel IT-projecten verzorgt voor de overheid. Eind vorig jaar zou Sanderink in het hoofdkantoor van Strukton een politie-inspecteur en een deurwaarder de huid vol hebben gescholden en te hebben geweigerd zijn gevorderde telefoon af te staan, totdat die van afstand gewist was.


Louis Luijten nieuwe bestuursvoorzitter
Hoewel Oranjewoud, waar Antea en Strukton onder vallen, een beursnotering heeft, is het bedrijf bijna volledig in handen van Sanderink. Slechts iets meer dan 2 procent van de aandelen zijn niet in zijn bezit. Bij Centric, niet beursgenoteerd, neemt Louis Luijten, non-executive boardmember van Centric, zijn rol over als voorzitter van de 'one-tier board'. Het bedrijf zoekt nog een derde non-executive boardmember. (ANP/Redactie)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie