Advertentie
digitaal / Nieuws

Overheden moeten aan de slag met EU-toegangspoort

Ruim een derde van de gemeenten heeft (nagenoeg) alle informatie gepubliceerd.

13 december 2022
Europa verbonden
Shutterstok

Overheden moeten aan de slag met de Single Digital Gateway. Deze Europese verordening is nu van kracht en dat betekent dat overheden sommige informatie via het portaal YourEurope.eu moeten verstrekken. Het is de bedoeling dat op deze manier informatie toegankelijk wordt voor alle burgers en bedrijven in de Europese Unie.

287 gemeenten

De VNG bouwde een centrale invoervoorziening om aansluiting op het portaal makkelijker te maken en inmiddels hebben 287 gemeenten die voorziening in gebruik genomen. ‘Bijna de helft van deze groep - meer dan een derde van alle gemeenten – heeft alle, of nagenoeg alle, informatie over de, vooraf vastgestelde, producten gepubliceerd’, schrijft de VNG.

Over de grenzen

Op dit moment wordt de eerste fase, het ontsluiten van informatie over producten en diensten, afgerond. Er wordt gecontroleerd of alles goed werkt. In de tweede fase krijgen burgers en bedrijven in de EU toegang. De bedoeling van de Single Digital Gateway-verordening is onder meer het makkelijker maken voor burgers om zich over de grenzen te vestigen en voor bedrijven om daar te ondernemen. Voldoen aan de verordening, vertelde de VNG eerder al, is een 'flinke opgave'.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielco Wiersma
Hopelijk blijven wel de hackers van Rusland, Noord Korea e.a. buiten de poort.
P. Smit
Of niet. ;-)
Advertentie