Advertentie
digitaal / Nieuws

Kennisbank over AI en mensenrechten

Op de nieuwe 'kennisbank AI en publieke waarden' kunnen geïnteresseerden terecht voor bijvoorbeeld Kamerstukken en wetenschappelijk onderzoek over deze thema’s. De website is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

22 september 2020
Artificial-Intelligence-shutterstock-651441421.jpg

Op de nieuwe 'kennisbank AI en publieke waarden' kunnen geïnteresseerden terecht voor bijvoorbeeld Kamerstukken en wetenschappelijk onderzoek over deze thema’s. De website is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Mensenrechten

Er zijn meer dan 130 rapporten en onderzoeken over kunstmatige intelligentie en mensenrechten en dat zal aangevuld blijven worden. De kennisbank is ontwikkeld voor het samenwerkingsplatform AI, Publieke Waarden en Mensenrechten, dat bedoeld is om met samenwerking de kansen te benutten van nieuwe technologie maar ook de risico’s voor mensenrechten in beeld te krijgen.

 

Steeds vaker

‘Zowel lokale als nationale overheden passen steeds vaker AI toe’, schrijft Digitale Overheid. Denk bijvoorbeeld aan criminaliteitsbestrijding of het verwerken van landbouwgegevens. ‘Daarbij is de impact van AI op mensenrechten en publieke waarden een heel actueel thema, zowel in Nederland als internationaal. Denk bijvoorbeeld aan kwesties rond gezichtsherkenning of discriminerende algoritmen op de arbeidsmarkt.’

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Ik begrijp het: ik sta zelf ook vaak in de file op de AI bij knooppunt Hoevelaken. Fijne avond verder!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie