Advertentie
digitaal / Nieuws

Amsterdamse ICT aan de beterende hand

Amsterdam worstelt al langer met verouderde ICT-systemen die veel geld kosten. Het aantal verstoringen is gedaald en de geplande aanpassingen liggen op schema.

08 maart 2012

Het gaat beter met de ICT van de gemeente Amsterdam. Het aantal ernstige verstoringen is fors gedaald en de geplande aanpassingen liggen op schema.

Resultaat
Dat meldt de eerste voortgangsrapportage over het uit oktober 2011 daterende Stabiliteitsplan voor de Amsterdamse ICT, dat dinsdag door het college van B&W is goedgekeurd. De gemeente worstelt al geruime tijd met rammelende en verouderde ICT-systemen die veel geld kosten. Van de 24 ICT-projecten liggen er 23 op schema, stelt de rapportage. "Voor het eerst is er een heldere aanpak, liggen we op schema en boeken we zowel technisch als financieel resultaat", zegt verantwoordelijk wethouder Eric Wiebes. "Maar het blijft hard werken."

Versnippering
Uit de rapportage blijkt dat het aantal erstige verstoringen per maand is gedaald van 37 naar 11. Dat zou vooral te danken zijn aan een grotere geheugencapaciteit van de centrale datacenters. Het netwerk is ook beter te beheren doordat de 43 versnipperde veiligheidszones (een erfenis van het decentrale denken in Amsterdam) zijn teruggebracht tot vier centrale veiligheidszones. Voor 2700 werkplekken is er een 'Basis-ICT-werkplek' gerealiseerd, die ook zijn weg zal vinden naar de werkplekken in de rest van de stad.

Externen
Organisatorisch is er volgens de rapportage ook voortgang geboekt. De externe inhuur is gedaald van 202 naar 142 personen, terwijl er 37 mensen in vaste dienst zijn aangenomen. Het hoge ziekteverzuim van 10,4 procent in december 2011 is inmiddels weer onder de 10 procent gedaald, door meer managementaandacht voor de achterliggende oorzaken. Softwarecontracten zijn onder de loep genomen en geactualiseerd, waardoor betere afspraken met leveranciers mogelijk werden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie