Advertentie
digitaal / Nieuws

Gemeenten kunnen zakelijke Whatsapp weer gebruiken

Gemeenten konden sinds eind 2019 geen gebruik meer maken van de particuliere versie Whatsapp of van de API-versie, maar het moederbedrijf van Whatsapp, Facebook, heeft het beleid veranderd. Dat maakt VNG Realisatie bekend. Voor sommige doeleinden is het gebruik van een zakelijke variant van Whatsapp Business weer toegestaan.

05 januari 2021
Whatsapp-hack-shutterstock-1107258824.png

Gemeenten konden sinds eind 2019 geen gebruik meer maken van de particuliere versie van Whatsapp of van de API-versie, maar het moederbedrijf van Whatsapp, Facebook, heeft het beleid veranderd. Dat maakt VNG Realisatie bekend. Voor sommige doeleinden is het gebruik van een zakelijke variant van Whatsapp weer toegestaan.

Casussen aanleveren

‘Facebook heeft haar beleid m.b.t. gebruik van WhatsApp For Business door gemeenten aangepast en gaat het gebruik ervan door gemeenten toestaan’, schrijft VNG Realisatie. Vanaf half januari kunnen gemeenten een aanvraag voor een licentie indienen bij een provider en daarbij moet de gemeente casussen aanleveren waarin Whatsapp wordt ingezet.

 

Politieke campagne niet toegestaan

Crisisrespons, vergunningen, afspraken, toerisme en gemeentelijke diensten zijn mogelijke diensten of onderwerpen die Facebook toestaat. Promotie, politieke campagne en het verzamelen van kiezersgegevens zijn niet toegestaan.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Petra
Zouden we BigTech niet eens gaan vermijden (gezien hun opstelling de laatste dagen ten aanzien van bepaalde accounts) en weer teruggaan naar bijvoorbeeld het vertrouwde emailen?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie