Advertentie
digitaal / Nieuws

Utrecht wil tekort ict'ers verkleinen met community

De gemeente Utrecht is de Utrecht Tech Community gestart, waarmee de instroom in ICT vergroot moet worden. Binnen de nieuwe community werkt de gemeente samen met het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarbij worden diverse initiatieven rondom ICT ondersteund.

02 juli 2021
Ict-community-shutterstock-1930294007.jpg

De gemeente Utrecht is de Utrecht Tech Community gestart, waarmee de instroom in ict vergroot moet worden. Binnen de nieuwe community werkt de gemeente samen met het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarbij worden diverse initiatieven rondom ICT ondersteund.

Opleide

De regio Utrecht heeft net als de rest van Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel, zo schrijft de gemeente op zijn website. De Utrecht Tech Community (UTC) hoopt dat probleem in ieder geval deels op te lossen, door samenwerkingen tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid te stimuleren om voldoende gekwalificeerd ict-talent op te leiden.

 

Transitie ondersteunen
UTC stimuleert daarvoor een betere aansluiting tussen ict-onderwijs en de arbeidsmarkt. Ook gaat UTC mensen uit krimpberoepen ondersteunen bij een transitie naar een baan in de ict-sector. Verder worden werklozen gestimuleerd om aan de slag te gaan in een ict-gerelateerde baan, en wordt het mkb (midden- en kleinbedrijf) ondersteund en begeleid bij het beantwoorden van hun vraagstukken over digitalisering. Daartoe ondersteunt de nieuwe community een aantal bestaande initiatieven, waaronder de Digitale werkplaats MKB, het IT-Career Center Utrecht en Techgrounds.


1,8 miljoen euro subsidie
De nieuwe community wordt geleid door directeur Marjolijn Zwetsloot en bijgestaan door een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit directievoorzitter Rients Schuddebeurs van de Rabobank Utrecht, directeur Arjan van den Born van de Regionale Ontwikkelmaatschappij Utrecht Region, en voorzitter Ron de Mos van CA-ICT.

 

REACT-EU
Ook krijgt UTC een bijdrage van ruim 1,8 miljoen euro uit het subsidieprogramma Kansen voor West, wat onderdeel is van REACT-EU, een subsidieprogramma waarmee Europa investeert in een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie

 

Dit bericht verscheen eerder op AG Connect.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie