Advertentie
digitaal / Nieuws

Elektronisch publiceren van regelgeving moet vanaf 2014

Vanaf 2014 moeten de decentrale overheden hun regelveging elektronisch publiceren. De maatregel volgt uit de Wet elektronische bekendmakingen (WEB).

24 juli 2012

Vanaf 2014 moeten de decentrale overheden hun regelgeving elektronisch publiceren. De datum van deze maatregel uit de Wet elektronische bekendmakingen (WEB) is afgelopen week alsnog vastgesteld.

WEB
De WEB regelde in 2009 dat de rechtsgeldigheid van regelgeving niet meer afhankelijk is van een gedrukte publicatie. De wet maakte het daardoor mogelijk het Staatsblad en de Staatscourant digitaal uit te geven. De andere maatregelen zijn verplichte beschikbaarstelling van regelgeving door gemeenten via de CVDR (Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving), per 1 januari 2011. Veel gemeenten hebben zich daar overigens niet aan gehouden, bleek onlangs. De derde maatregel is de publicatie van die regels in een 'elektronisch blad'.

Hulp
Die actieve publicatie was vooralsnog niet verplicht, omdat daarvoor nog een datum vastgesteld moest worden. In overleg hebben BZK, VNG, IPO en Unie van Waterschappen de datum 1 januari 2014 gekozen. BZK zegt tijdig (en tegen betaling) een hulpmiddel ter beschikking te zullen stellen dat de decentrale overheden hun eigen elektronische publicatie laat produceren.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie